|
Nulová zóna
Prostor oroseného chlazení
V prostoru čerstvého chlazení "orosené" můete ideálně skladovat při teplotě blízko 0°C a při relativní vlhkosti 90% domácí ovoce a zeleninu. Také choulostivé druhy jako chřest, jarní cibulka, růičková kapusta, bylinky nebo borůvky tak zůstanou po celé dny čerstvé, aromatické a s intenzivními barvami, jako byste je právě natrhali. Chladící přihrádka s teplotou blízko 0°C je zakryta filtrem proti unikání vlhkosti, take vlhkost Vaich uloených potravin zůstane zachována. Mikroorganismy se v této přihrádce nemohou tak snadno rozmnoovat, take vitamíny a minerální látky zůstanou zachovány.
Prostor suchého chlazení
V prostoru čerstvého chlazení "suché" můete při teplotě blízko 0°C a při relativní vlhkosti 50% více dnů skladovat salámy, ryby, mořské ovoce - stále čerstvé a aromatické. Maso a drůbe tam můete uchovat jetě déle ne v běných chladničkách.
Z katalogu Siemens
Komentář
Katalog uvádí tento popis u kombinované chladničky, která má oddělený prostor s nulovou zónou se samostatnými dvířky mezi chladícím prostorem nahoře a mrazícím prostorem dole. Výhody zón s teplotou blízkou 0°C jsou pochopitelně obdobné i při jiném uspořádání chladniček.
Milo Chadtmilos@chadt.cz milosch@centrum.cz grafy: Siemens
Články s podobnou tématikou:
|
|
Poslední aktualizace 19.04.2016 00:00 Zaloení stránek 20.7.2005 Staňte se fanouky, dovíte se o nových článcích v předstihu.
|